search

The Cause of Eyebags

The Cause of Eyebags

Percaya atau tidak, lingkaran gelap bawah mata kebanyakannya disebabkan oleh lifestyle kita sendiri? Rasanya ramai yang tahu, cuma susah untuk terima...terutamanya bagi mereka yang suka berjaga malam, menonton TV dan sebagainya 😭

Di sini Anna senaraikan 5 sebab utama yang menyebabkan lingkaran gelap bawah mata ini muncul. Kalau dah tahu punca, senang sikit nak rawatinya, kan? 

139687145_3350195195085445_3965532416831624976_n (1).jpg


Selepas ini , anda sudah tahu punca kepada beberapa masalah yang wujud di bahagian bawah mata, dan bagaimana cara mengatasinya. Selamat membaca! ✨ 

92411128_175019796905635_6331363815142857986_n.jpg

92357384_248747153176538_3450229084631159943_n.jpg

92681519_234285991269107_4628703296248520743_n.jpg

91969815_245228159933716_3219278960439898964_n.jpg


Soalan yang kerap diajukan kepada kami:

1. Perlu ke pakai eye cream ni?
2. Kalau pakai pelembap muka biasa.... Boleh tak?

Bagi Pastels, penjagaan bawah mata amatlah penting. Ia menaikkan seri wajah, dan menjadikan wajah kita kelihatan lebih muda. Eye cream merupakan satu tambahan baik kepada rutin harian anda.

Dari penerangan Pastels dalam rajah di atas, sudah tahu kan kenapa eye cream saiznya kecil, tetapi harganya agak mahal. Ia kerana formulasinya khas, menggunakan bahan-bahan yang lebih sesuai untuk bahagian bawah mata yg sgt sensitif.

Tidak semua pelembap sesuai digunakan di bahagian bawah mata. Terutamanya jika mengandungi alkohol dan synthetic fragrance yang merengsakan. Sebab itulah, kadangkala bila anda pakai moisturiser, mata anda terasa pedih.

Next, kami akan cerita lebih lanjut mengenai istilah-istilah ini: dark circles, eye bags, puffiness. 

91947202_1127134307647103_4501926845574339573_n.jpg

91884437_1588850654586102_5102691036896514865_n.jpg

92194280_837989946697772_2285253580696313865_n.jpg

92023195_661761337934721_8722584722164169791_n.jpg

92009612_253956409064408_442152689139204826_n.jpg

92589456_131910671724522_2371291701551098432_n.jpg


Pastels' Choice : Top 4 Eye Care Products 🏆

Antara bahan yang menjadi pilihan Pastels adalah Carotene (dari Carrot Seed Oil) , Caffeine dan Niacinamide. Sangat membantu dan memberikan kesan yang positif, terutamanya eyebag dan lingkaran gelap bawah mata.

Cream type: Body Breakfast Eye Cream & Secret Ket ST Eye Cream
Serum type: The Ordinary Caffeine Solution
Oil type: Raw By Pastels Carrot Seed Oil

Selamat mencuba! 

128385582_155604966267331_1928042798750887086_n (1).jpg



Older post Newer post

Your cart is currently empty.
Continue shopping