search

The Pastels Blog

Tips Memilih Produk Untuk 'Tiny Bumps' / 'Blind Pimples'

Pastels

Kami tahu, The Pastels Shop menyajikan banyak pilihan produk yang sangat baik untuk kulit anda. Keliru? Ikuti langkah-langkah di bawah bagi memudahkan anda membuat pilihan mengenai produk yang sesuai. 1. Tentukan terlebih dahulu jenis produk yang di

Read more →


Tips Memilih Produk Untuk 'Sunburn'

Pastels

Kami tahu, The Pastels Shop menyajikan banyak pilihan produk yang sangat baik untuk kulit anda. Keliru? Ikuti langkah-langkah di bawah bagi memudahkan anda membuat pilihan mengenai produk yang sesuai. 1. Tentukan terlebih dahulu jenis produk yang di

Read more →


Tips Memilih Produk Untuk Pigmentasi

Pastels

Kami tahu, The Pastels Shop menyajikan banyak pilihan produk yang sangat baik untuk kulit anda. Keliru? Ikuti langkah-langkah di bawah bagi memudahkan anda membuat pilihan mengenai produk yang sesuai. 1. Tentukan terlebih dahulu jenis produk yang di

Read more →


Ingredients To Avoid: For Mom-To-Be

TPS CSR

Read more →


Live Chat With CSR (WEB CHAT)

TPS CSR

Read more →


Tips Memilih Produk Untuk Kulit Sensitif

Pastels

Kami tahu, The Pastels Shop menyajikan banyak pilihan produk yang sangat baik untuk kulit anda. Keliru? Ikuti langkah-langkah di bawah bagi memudahkan anda membuat pilihan mengenai produk yang sesuai. 1. Tentukan terlebih dahulu jenis produk yang di

Read more →


Tips Memilih Produk Untuk Kulit Berminyak

Pastels

Kami tahu, The Pastels Shop menyajikan bahan pilihan produk yang sangat baik untuk kulit anda. Keliru? Ikuti langkah-langkah di bawah bagi memudahkan anda membuat pilihan mengenai produk yang sesuai. 1. Tentukan terlebih dahulu jenis produk yang dip

Read more →


Tips Memilih Produk Untuk Kulit Kering

Pastels

Kami tahu, The Pastels Shop menyajikan bahan pilihan produk yang sangat baik untuk kulit anda. Keliru? Ikuti langkah-langkah di bawah bagi memudahkan anda membuat pilihan mengenai produk yang sesuai. 1. Tentukan terlebih dahulu jenis produk yang dip

Read more →


Kenapa Parut Jerawat Lambat Hilang & Pudar?

Sarini_Pastels

Peptide dan Kolagen Tahukah anda bagi wanita, selepas berusia 20 tahun, penghasilan kolagen turun sebanyak 1% setiap tahun. Disebabkan itulah jika anda perasan, andai kata anda memicit jerawat selepas berumur 20 tahun, dan meninggalkan bekas... Amat

Read more →


DECEMBER: K-Beauty New Arrivals

Sarini_Pastels

Disember datang lagi! Seperti kebiasaannya, bulan Disember merupakan musim sejuk di Korea. Di Malaysia juga, hujan turun dengan lebatnya, dan cuaca sedikit kering, terutama di kawasan angin kencang. Kelembapan kulit amatlah dititik beratkan. Beberap

Read more →


Fungsi "Surfactants" dalam Penjagaan Kulit

Yam

Surfactants adalah sejenis bahan utama bukan sahaja dalam produk kosmetik, bahkan dalam produk pencuci seperti sabun pencuci baju, lantai dan pinggan mangkuk. Apa yang menjadikan bahan surfactant ini berguna dalam produk-produk sebegini adalah struk

Read more →


Radikal Bebas

Yam

Radikal bebas ataupun dalam bahasa putihnya "free radicals" adalah salah satu faktor luaran yang mempercepat proses penuaan. Oleh sebab radikal bebas ini kebanyakannya mempunyai oksigen, radikal bebas ini dipanggil reactive oxygen species (ROS). ROS

Read more →


Antioksidan

Yam

Radikal bebas boleh menyebabkan pengoksidaan molekul. Pengoksidaan ini penting untuk fungsi-fungsi biologi tertentu tetapi boleh juga merosakkan struktur molekul seperti lipid dan protein dalam badan. Antioksidan adalah bahan yang menghalang atau mel

Read more →


Emollients & Occlusives

Yam

Tiga komponen penting yang ada dalam pelembap adalah humectant, emollient dan occlusive. Humectant ini saya pernah terangkan dalam post yang lepas, jadi boleh klik sini untuk lihat. Kali ini saya cuba terangkan dua lagi komponen penting yang ada dal

Read more →


Cara-Cara Untuk Mengecilkan Pori

Sarini_Pastels

Read more →


Cara Menggunakan Pelindung Matahari

Yam

https://hps.org/hpspublications/articles/uv.html https://www.cancer.org/cancer/cancer-causes/radiation-exposure/uv-radiation.html https://www.epa.gov/sites/production/files/documents/sunscreen.pdf http://www.scielo.br/pdf/rbcf/v40n3/1

Read more →


Logam-logam berat dalam produk kosmetik

Yam

Selalunya produk-produk kosmetik diperbuat daripada bahan kimia organik (maksud saya bahan yang ada atom karbon, bukan organik yang macam label kat pasar tu-takpe insyaallah masih selamat). Bahan tak organik seperti logam-logam pun ada ditambah kera

Read more →


Brightening, Lightening & Whitening (-tening, -tening, -tening aku pun pening)

Yam

KULIT ANDA HITAM?! KUSAM?! SUAMI/BF ANDA TAK NAK PANDANG?! NAK KULIT PUTIH DALAM MASA SINGKAT?! TAK CUKUP BERSYUKUR DENGAN KULIT ANDA?????!!!!!!!! Ayat muqaddimah di atas mungkin anda pernah jumpa di iklan-iklan laman sosial lagi-lagi yang berkenaan

Read more →


Humectants

Yam

Post yang sebelum ini saya tulis serba sedikit mengenai perbezaan antara hydrator dan moisturiser. Kali ini saya terangkan secara ringkas sejenis bahan yang saya pernah sebut dalam post sebelum ini iaitu humectants. Humectants ini bertindak mengikat

Read more →


Hydrators & Moisturisers... serupa tapi tidak sama

Yam

Biasanya kedua-dua istilah ini selalu dianggap mempunyai makna yang sama walhal, istilah hydrating dan moisturizing adalah berbeza. Hidrasi atau hydration ini merujuk kepada kandungan air dalam sel-sel kulit yang menjadikan kulit anjal, apabila kand

Read more →

Your cart is currently empty.

Continue shopping