search

The Pastels Blog

Oily and Dehydrated

Pastels

𝐎𝐈𝐋𝐘 & 𝐃𝐄𝐇𝐘𝐃𝐑𝐀𝐓𝐄𝐃 😅 Apa yang mengakibatkan kulit berminyak dan pada masa yang sama dehidrasi 🥶 Mari kita lihat apa penyebabnya ~ 𝑮𝒐𝒐𝒅𝒃𝒚𝒆 𝑶𝒊𝒍𝒚 & 𝑫𝒆𝒉𝒚𝒅𝒓𝒂𝒕𝒆𝒅 𝑺𝒌𝒊𝒏 👋 Tadi Anna telah berkongsikan punca dan kesan

Oily and Dehydrated

Read more →


What's The Difference Between Dry and Dehydrated Skin?

Pastels

Hari ini Anna ingin kongsikan apakah perbezaan kering dan dehidrasi. Berkemungkinan anda keliru antara dua kulit tersebut. Ya betul, walaupon nama seakan sama tetapi mereka adalah kulit yang berbeza ☺️ Secara ringkasnya, 𝙠𝙪𝙡𝙞𝙩 𝙠𝙚𝙧𝙞𝙣𝙜 ini

What's The Difference Between Dry and Dehydrated Skin?

Read more →


The Cause of Dark Spots

Pastels

Dark Spots atau turut dikenali sebagai hiper-pigmentasi merupakan salah satu tanda akibat penghasilan melanin yang berlebihan pada kulit. Antara tujuan melanin dihasilkan adalah untuk melindungi kulit dari bahaya sinar uv, oleh sebab itulah anda sel

The Cause of Dark Spots

Read more →


Alpha Arbutin VS Arbutin

Pastels

Apakah perbezaan di antara Alpha Arbutin dan Arbutin? Ramai yang menyangka kedua-dua bahan ini sama, namun sebenarnya wujud sedikit perbezaan. Alpha Arbutin yang juga merupakan isomer kepada Arbutin mempunyai kemampuan mencerahkan kulit jauh lebih b

Alpha Arbutin VS Arbutin

Read more →


Basic Skincare Routine

Pastels

Selamat pagi semua! Kami akan mulakan hari ini dengan menjawab persoalan yang paling banyak kami terima dari anda semua : macam mana nak layer skincare? 🤔 Ada yang kata susun ikut kepekatan produk, ada yg kata ikut concentration. Betul juga tu! Tap

Basic Skincare Routine

Read more →


Holy Grail Ingredients in Skincare

Pastels

Dua bahan yang wajib anda cuba di dalam rutin Skincare anda ✨ Snail Mucin kini digunakan secara meluas di dalam dunia kosmetik, dan ia boleh didapati dengan mudah pada harga mampu milik. Manakala bagi Sea Cucumber, agak susah. Ada beberapa jenama lu

Holy Grail Ingredients in Skincare

Read more →


Kid's Skincare

Pastels

Seawal umur berapakah kita harus menjaga kulit seorang bayi? Pelbagai produk khas untuk bayi kini berada di pasaran, dan anda boleh menggunakannya mengikut arahan penggunaan pada produk tersebut. Ada yang sesuai untuk 6 bulan ke bawah, ada yang untu

Kid's Skincare

Read more →


What's The Difference Between Ampoule, Essence & Serum?

Pastels

🎶 𝘼𝙠𝙪 𝙆𝙚𝙡𝙞𝙧𝙪 𝙈𝙚𝙣𝙟𝙖𝙙𝙞 𝘽𝙪𝙣𝙩𝙪~ 🎸 Haa, siapa ingat lagu ni? Popular betul masa zaman sekolah menengah, kan! Antara soalan yang Anna terima daripada #PastelsCommunity, ialah kekeliruan mengenai perbezaan antara 𝙎𝙚𝙧𝙪𝙢, 𝘼𝙢𝙥𝙤

What's The Difference Between Ampoule, Essence & Serum?

Read more →


#PASTELSPICK Ampoule

Pastels

𝗧𝗵𝗲 𝗧𝗵𝗿𝗲𝗲 𝗠𝘂𝘀𝗸𝗲𝘁𝗲𝗲𝗿𝘀! (𝗢𝗼𝗽𝘀, 𝗜 𝗺𝗲𝗮𝗻, 𝗔𝗺𝗽𝗼𝘂𝗹𝗲! 🙊) - 𝘢𝘯𝘥 𝘰𝘯𝘦 𝘰𝘧 𝘪𝘵 𝘪𝘴 𝘕𝘌𝘞!! 🎉 Hari ini Anna ingin kongsikan 3 Ampoule yang sangat ⚡𝘱𝘰𝘸𝘦𝘳𝘧𝘶𝘭⚡ untuk mengatasi masalah 𝘚𝘬𝘪𝘯 𝘉𝘢𝘳𝘳𝘪𝘦𝘳, 𝘈

#PASTELSPICK Ampoule

Read more →


Soothing Gel And How To Cooperate Into Routine

Pastels

KEGEMARAN RAMAI 💦 Apa sahaja yang bertekstur ringan atau kelihatan seperti gel pasti menerima permintaan ramai di Malaysia. Ini kerana cuaca Malaysia yang panas, dan kecenderungan kulit kita menjadi berminyak serta berpeluh menuntut kita menggunaka

Soothing Gel And How To Cooperate Into Routine

Read more →


Hyaluronic Acid VS Sodium Hyaluronate

Pastels

Bunyi seperti sama, tapi banyak bezanya! Dari rajah di atas, apa yang boleh kita simpulkan adalah Sodium Hyaluronate mempunyai saiz molekul yang lebih kecil berbanding Hyaluronic Acid. Oleh itu, ia berpotensi mendatangkan iritasi kepada kulit teruta

Hyaluronic Acid VS Sodium Hyaluronate

Read more →


Benefits of Tea Tree to the skin

Pastels

𝑮𝑶𝑶𝑫 𝑺𝑰𝑫𝑬 𝒐𝒇 𝑻𝑬𝑨 𝑻𝑹𝑬𝑬 🍃 Tea Tree mempunyai sifat antibakteria dan antiseptik yang membantu membersihkan kulit. Bahan ini juga sangat popular untuk merawat jerawat kerana bersifat anti-keradangan dan anti-mikrobial di mana ia memban

Benefits of Tea Tree to the skin

Read more →


Langkah-Langkah Penjagaan Bibir

Pastels

⚠️ 𝗗𝗼𝗻'𝘁 𝗕𝗶𝘁𝗲, 𝗗𝗼𝗻'𝘁 𝗟𝗶𝗰𝗸! Dengan cuaca yang tidak menentu ini, badan akan mengalami dehidrasi sehingga menyebabkan kulit kering, dan bahagian yang paling cepat terkesan dengannya adalah bibir! 😫 Mari kita lihat beberapa tips penjag

Langkah-Langkah Penjagaan Bibir

Read more →


Prickly Pear Seed Oil

Pastels

𝐏𝐑𝐈𝐂𝐊𝐋𝐘 𝐏𝐄𝐀𝐑 𝐒𝐄𝐄𝐃 𝐎𝐈𝐋 🌱 Atau dikenali sebagai Barbary Fig Oil,Cactus oil or Aknari. Bahan ini selalu digunakan untuk menghasilkan sebagai face oil kerana mengandungi kandungan Vitamin E (antioksidan) yang tinggi, Vitamin K, Fatty

Prickly Pear Seed Oil

Read more →


Linoleic Acid VS Oleic Acid

Pastels

𝐖𝐡𝐚𝐭 𝐢𝐬 𝐋𝐢𝐧𝐨𝐥𝐞𝐢𝐜 𝐚𝐜𝐢𝐝 & 𝐎𝐥𝐞𝐢𝐜 𝐚𝐜𝐢𝐝? 🤓 Acid-acid ini berada didalam face oil, dimana ia akan menentukan face oil mana yang bersesuaian dengan kulit anda~ 𝙇𝙞𝙣𝙤𝙡𝙚𝙞𝙘 𝙖𝙘𝙞𝙙 bertekstur ringan dan lebih nipis daripada

Linoleic Acid VS Oleic Acid

Read more →


Tired & Dull Skin

Pastels

𝗗𝗨𝗟𝗟 𝗦𝗞𝗜𝗡 𝗡𝗢 𝗠𝗢𝗥𝗘! 😉 Kenapa terjadinya kulit kusam? 🧐 🕵️‍♀️ Tidak eksfoliat sel-sel kulit mati 🕵️‍♀️ Kulit terlalu dehidrasi dan kering 🕵️‍♀️ Tidak memakai sunscreen ketika bekerja dibawah cahaya matahari 🕵️‍♀️ Tidak menggunakan

Tired & Dull Skin

Read more →


Product Recommendation for Pregnancy-Safe

Pastels

Anda Seorang Wanita Hamil? 🤰🏻 Info penting untuk anda ❗ Terdapat beberapa bahan yang perlu dielakkan oleh seorang wanita ketika hamil. Hal ini kerana, ada di antaranya borpotensi mengakibatkan kemorosotan kesihatan kepada ibu mahupun bayi 👶🏼 ❌ V

Product Recommendation for Pregnancy-Safe

Read more →


Type of Masks

Pastels

"𝑬𝒆𝒏𝒚, 𝑴𝒆𝒆𝒏𝒚, 𝑴𝒊𝒏𝒚, 𝑴𝒐𝒆, 𝑾𝒉𝒊𝒄𝒉 𝒎𝒂𝒔𝒌 𝒔𝒉𝒐𝒖𝒍𝒅 𝑰 𝒈𝒐 𝒇𝒐𝒓?" Ingat tak pagi tadi Fafa ada bagitau yang mask ada pelbagai jenis dan setiap satunya membawa fungsi yang berbeza? Jadi, apa fungsi yang berbeza tu? Jom Fafa t

Type of Masks

Read more →


Layering Skincare Tips!

Pastels

Pernah tak anda semua rasa tidak selesa seusai menyempurnakan rutin penjagaan kulit (skincare routine)? Rasa melekit dan "berat" je di atas kulit 😬 Ianya boleh terjadi atas beberapa faktor. Antaranya: ⚠️ Teknik "layering" yang tidak sesuai, ⚠️ Terl

Layering Skincare Tips!

Read more →


What is CONGESTED SKIN?

Pastels

⚠️ 𝗦𝗞𝗜𝗡 𝗖𝗢𝗡𝗚𝗘𝗦𝗧𝗜𝗢𝗡: 𝗖𝗔𝗨𝗧𝗜𝗢𝗡! ⚠️ "Congested skin" atau dikenali sebagai kulit berminyak/kulit tersumbat merupakan satu perkara yang anda perlu ambil berat secara serius. Hal ini kerana kesannya boleh membawa kepada masalah lain y

What is CONGESTED SKIN?

Read more →

Your cart is currently empty.

Continue shopping