search

The Pastels Blog

Buang Blackhead & Whitehead Tanpa Sakit Dengan Menggunakan #Teknik155

Pastels

Harini saya nak share #Teknik155 untuk buang Blackhead / Whitehead tanpa menyakitkan, tanpa membesarkan lagi pori, tanpa tools mahal. Kalau konsisten, memang dah tak ada hidung berbiji-biji dan berbintik hitam lepas ni. Kita nak buang benda dlm gamb

Read more →


SKIN1004 Madagascar Centella Ampoule by Beauty_tribes

Beauty_tribes

Product claim Skin1004 Madagascar Centella Ampoule is made of 100% Centella Asiactica extract, fresh from the untouched nature of Madagascar. The ingredient is highly effective in calming and purifying the skin. Packaging This is their new packaging

Read more →


5 Days Sheet Mask Challenge With ENTEL Mask Pack by Suriabdulrahman

Suribadulrahman

Hi, pernah buat sheetmask challenge tak? Means, pakai sheetmask daily secara berturut2. Sheetmask challenge ni sgt flexible. Boleh pilih your favourite sheetmasks dan suka hati nak buat untuk berapa hari. Biasa 7hari dan paling lama suri pernah namp

Read more →


Understanding Your Skin (Hormonal Acne)

Pastels

HORMONAL ACNES Selalu kita dengar, tapi apa tu? Apa yang membezakannya dengan jerawat biasa? Dalam harini dan esok, Pastels akan berkongsi dengan anda semua bagaimana mengenalpasti Jerawat Hormon, puncanya, dan bagaimana untuk mengatasinya. Pasti ram

Read more →


SKIN1004 Madagascar Centella Water Gel Sheet Ampoule Mask by Beauty_Tribes

Beauty_Tribes

SKIN1004 Madagascar Centella Water Gel Sheet Ampoule Mask They always say, once you start sheet masking, you can’t stop. And that is because sheet mask gives such an immediate and satisfying result. You can see how diligent I was stocking up sheet m

Read more →


TOP 5 / Brightening Toner

Pastels

Read more →


Make Up Dengan SPF / Masih Perlu Pakai Sunscreen Lagi Tak?

Pastels

Read more →


How I Remove My Makeup Using Triple Cleansing Method by Suriabdulrahman

Suriabdulrahman

Did you know, kalau seseorang itu suka ber makeup, rutin skincare akan menjadi lebih banyak step. Suri memang suka makeup. Daripada simple sampai la heavy look. Makeup is my passion dan salah satu cara untuk hilangkan stress. Tahu tak, dulu suri hany

Read more →


THE PASTELS SHOP “JICAMA” pH Balanced Gel Cleanser 140ml by Beauty_Tribes

Beauty_Tribes

When it comes to facial cleanser, there is one western brand that I’ve been loyal to. If you’re following me on Instagram, you may notice which cleanser I am talking about. However, the product is hardly accessed here, and the stocks are very limite

Read more →


"CYMBO" Skin Resetting Non - Emulsifying Cleansing Oil by Suriabdulrahman

Suriabdulrahman

Makeup user mesti WAJIB ada cleansing oil dalam rutin skincare. Jadikan double cleansing method sebagai satu rutin harian. Biasanya di pasaran ada banyak cleansing oil jenis emulsifies. Maksudnya, bila kena air terus akan bertukar kepada milky textu

Read more →


CAUGHT IN BETWEEN : The Essentials | Swatch by Suriabdulrahman

Suriabdulrahman

Caught In Between Lip Matte : The Essentials Zeta, Eta, Theta and Iota. Which one is your favourite?

Read more →


"JICAMA" pH Balanced Gentle Gel Cleanser by Suriabdulrahman

Suriabdulrahman

Pencuci muka ialah skincare yang paling basic dan wajib ada untuk semua orang. Ada sesetengah orang yang claim tak pakai skincare, cuma cleanser. Tapi mereka tak sedar yang cleanser juga adalah salah satu daripada skincare. Ramai suri jumpa orang yan

Read more →


Hello, Youtube!

Pastels

Malu? Ya, malu. Saya mempunyai banyak sangat perkara untuk disampaikan kepada anda semua, tetapi malangnya saya adalah camera-shy. Jika anda perasan, kebanyakan Video Review di Instagram The Pastels Shop tidak menunjukkan muka, hanyalah produk dan t

Read more →


The Pastels Shop The Rehabilitation Kit by Beauty Tribes

Beauty Tribes

Product Claims The Pastels Shop “Holo” Sea Cucumber Rejuvenation First Ampoule 15ml A triple function first ampoule made from natural origin Sea Cucumber that helps to reduce acne, rejuvenate skin texture and helps toning up skin pigmentation or dar

Read more →


Pastels' Office Tour

Pastels

Ini adalah Artikel pertama yang Pastels tulis di sini, jadi rasanya elok Pastels bawa anda semua berjalan-jalan di Pejabat Pastels terlebih dahulu. Di sini, banyak masa dihabiskan untuk memikirkan tentang formulasi kosmetik, membaca info, jurnal berk

Read more →


“CYMBO” Skin Resetting Cleansing Balm by Beauty Tribes

Beauty Tribes

The Pastels Shop “cymbo” Skin Resetting Cleansing Balm I started my double cleansing journey about two years ago. I’ve tried several oil-based cleansers within two years. Sometimes I use cleansing oil and there are days I prefer cleansing balm. If y

Read more →


RAW by Pastels CARROT SEED OIL by Beauty Tribes

Beauty Tribes

RAW by Pastels CARROT SEED OIL I’ve shared my brief thoughts on the Raw by Pastels Rosehip oil. If you haven’t read the post yet, I think you might want to pay a visit so you won’t miss out on the part. Here is another facial oil that I’m using alte

Read more →


RAW by Pastels ROSEHIP OIL by Beauty Tribes

Beauty Tribes

RAW by Pastels ROSEHIP OIL Facial oils are very trendy nowadays and for me it feels luxurious. Many brands are coming out with their facial oils and among them, I am really interested to try face oil from The Pastels Shop. If you want to know the re

Read more →


Cara Untuk Membuat Pesanan Di Website

Webteam

1. Layari www.thepastelsshop.com 2. Klik ikon dalam bulatan merah di sebelah kanan atas untuk Log In.

Read more →


Tips Memilih Produk Untuk 'Tiny Bumps' / 'Blind Pimples'

Pastels

Kami tahu, The Pastels Shop menyajikan banyak pilihan produk yang sangat baik untuk kulit anda. Keliru? Ikuti langkah-langkah di bawah bagi memudahkan anda membuat pilihan mengenai produk yang sesuai. 1. Tentukan terlebih dahulu jenis produk yang di

Read more →

Your cart is currently empty.

Continue shopping